Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK körde över Örebro

VIK Hockey körde över Örebro med 5-1 (2-0, 3-0, 0-1) i Tegera Arena.
- Jag gillar det jag såg, säger VIK-tränaren Mats Waltin.
Uppdaterad 19.14

VIK Hockey inledde piggt i den första matchen i Clas Ohlson Cup i Leksand. Västeråsarna var från start rappare än Örebro i skridskoåkningen.

Och det gav utdelning.

Niclas Lundgrens 1-0-mål kom dock överraskande eftersom VIK-backen bara skyfflade iväg en lös isare mot motståndarmålet. Örebromålvakten Andro Michel förvånade dock genom att låta pucken slinka in vid stolproten.

VIK-jänkaren Broc Little var inblandad i en hel del offensivt. Han dukade upp ett guldläge för Peter Öberg i spel fyra mot fem, han prickade sedan stoplen klockrent innan han till slut satte 2-0 serverad i slottet av Marcus Söderkvist.

Periodens besvikelse drabbade Örebroforwarden Henrik Björklund. 20-åringen rappade nämligen på en VIK-ares klubba och fick sålunda pucken i nät. Björklund jublade för mål, men jublet kom av sig när det visade att han istället åkte på en tvåminutare för slashing.

Mittronden fortsatte med VIK-dominans. Testspelaren Kenneth Bergqvist styrde tidigt in 3-0 och av bara farten tryckte Arbogaförvärvet Jonte Berg in 4-0 bakom Andro Michel, som har haft bättre dagar som burväktare.

Juniorcentern William Karlsson hann med att pricka stolpen innan han så småningom satte 5-0 i powerplay på pass av Broc Little.

- Jag gläds över att alla var så på och lojala i sitt jobb, jag gillade spelarnas initiativ och intentioner, säger Waltin.

Periodens argaste var för övrigt Örebrobacken Christoffer Norgren som gjorde det mesta för att ta en fight med Andreas Lindh. VIK-backen höll sig dock lugn medan Norgren drog på sig två plus två minuter för roughing samt tio minuter för missconduct.

Noterbart är att Moraförvärvet Lars Johansson uppträdde lugnt och stabilt i VIK-kassen.

Slutronden blev lite mer av ett ställningskrig. Med knappt två minuter kvar lyckades Örebro ändå tröstmåla genom Peter Andersson som hittade rätt i powerplay.

5-1 innebar en smakstart på VIK:s träningsmatchande - och en kanonstart på Clas Ohlson Cup.

- Ska vi vara realistiska så fick vi ett par lite enkla mål samtidigt som Örebro hade några chanser som de inte satte. Siffrorna är i överkant, men vi förtjänade att vinna, säger Mats Waltin.

I morgon kväll ställs Gulsvart mot Leksand med matchstart klockan 19.30.

Matchfakta

VIK-Örebro 5-1 (2-0, 3-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (10.50) Niclas Lundgren (Per Helmersson, Marcus Söderkvist), 2-0 (16.50) Broc Little (Marcus Söderkvist, Niclas Lundgren).

Andra perioden: 3-0 (1.23) Kenneth Bergqvist (Marcus Söderkvist), 4-0 (2.15) Jonte Berg (Marcus Jonsson, Markus Kinisjärvi), 5-0 (14.45) William Karlsson (Broc Little) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-1 (18.08) Peter Andersson (Conny Strömberg) spel fem mot fyra.

Skott: 25-21 (7-10, 12-6, 6-5).

Utvisningar, VIK 6x2. Örebro: 7x2, 1x10.

Publik: 225.