Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK kryssade i genrepet

Gabriel Medina sköt 1-0 till VIK redan i den sjätte minuten. Men de gulsvarta lyckades inte vinna genrepet mot Adolfsberg.
- Jag hoppas att vi i en seriepremiär får svårt att hålla räkningen på måltavlan när vi skapar så här mycket, säger tränaren Martin Gustavsson efter 1-1.

VIK kom till spel utan en rad ordinarie spelare i genrepet mot division 3-laget Adolfsberg från Örebro.

Men trots det lyckades VSK-spelaren Gabriel Medina skjuta 1-0 redan efter sex minuter.

Skottet gick via handsken på gästernas keeper, stolpen och in i mål.

VIK var det bättre laget första 45 och skapade en rad bra chanser – men fick inte utdelning.

Andra halvlek var en sorglig historia på Swedbank Park. Matchen präglades då av dåligt tempo, slarvig passningsspel och dålig organisation.

Adolfsberg kvitterade i den 55:e minuten. Ludwig Bergström fick släppa en frisparksretur förbi sig och matchen slutade sedan 1-1 trots att båda lagen hade chanser att avgöra.

VIK-tränaren Martin Gustavsson sa så här om genrepet:

- Chansrikt. Kan vi väl lugnt säga. Hoppas att vi i en seriepremiär får svårt att hålla räkningen på måltavlan när vi skapar så här mycket. Det skulle ha varit skönt om vi kunde ha gjort fyra mål till. Vi hade väl dubbelt så många chanser. Fem bra i första och tre i andra. De pressar oss hårt första 15, sen tycker jag att vi får grepp om det. Vi spelar väldigt bra 30 minuter i första. Stabilt och bra. I andra så blir det lite mer Hawaii. Det känns inte som att vi hittar in i positionerna utan vi börjar att försvara för tidigt istället för att se till att vi sitter ihop. Jag tycker att det är lite rörigt i andra. Vi sorterar inte tillräckligt bra.

Så startade VIK:

Målvakt: Ludwig Bergström.

Försvar: Oliwer Malmqvist, Calle Klinton, David Engström, Erik Curtolo.

Mittfält: Linus Sjöberg, Jimmy Jansson, Pontus Bodin, Zerwat Zarifnejad.

Anfall: Gabriel Medina, Patrik Dandanell.