Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK leder efter andra

VIK Hockey tar emot Mora IK hemma under lördagseftermiddagen. Ställningen efter andra perioden: 2-1.

Första perioden var inget vidare ur underhållningsperspektiv. Båda lagen kände på varandra och skotten slutade 6-8 med fördel Mora.

Efter 12.47 prickade VIK:s William Karlsson stolpen i powerplay.

Och efter 19.02 blev David Lundbohm helt ren efter en indianare av Niklas Fogström. Men Lundbohm avslutade utanför målburen och ställningen är alltjämt 0-0.

Andra perioden var bättre. Framförallt första tio minuterna då matchen öppnade sig och började bjuda på målchanser.

VIK var hetast i inledningen. Redan efter 49 sekunder gjorde Broc Little 1-0 efter ett genipass av comebackande Tomas Mitell. Den offensive backen gick runt kassen men släppte en backhandpassning bakom ryggen på första stolpen. Där dök Little upp och la in pucken i öppet mål.

2-0 kom strax därefter. Arvid Strömberg lyfte in en handledare i krysset bakom Daniel Hansen efter kalabalik i Moraförsvaret.

VIK fortsatte att spela hyggligt ett par minuter. Men Mora kunde ändå reducera. Backen Dan Iliakis kastade in ett skott på mål från blålinjen. VIK-målvakten Lars Johansson var skymd – och då hittade pucken in till nätmaskorna.

Sista tio minuterna av perioden hände det inte alltför mycket. Förutom efter 13.46 när nye VIK-backen Matt DeMarci sänkte Moras Jonathan Johansson med en bentackling.