Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK-löfte utanför laget

VIK Hockeys jättetalang Gustav Björklund står utanför VIK:s lag mot Oskarshamn. Nu bryter sportchefen Niklas Johansson tystnaden.

Gustav Björklund är klubbens största löfte efter William Karlsson.

Den speedige forwarden slog igenom förra säsongen och gjorde ett starkt J18-VM för 93-landslaget.

Björklund petades ur A-laget redan på försäsongen inför Clas Ohlson Cup. Det dröjde en bit in på säsongen innan han gjorde sin första match.

Enligt uppgift till VLT handlade petningen då om disciplinära skäl, något som dementerades av tränaren Mats Waltin.

- Han är med och konkurrerar, sa VIK-tränaren då.

Men när VIK tar emot Oskarshamn hemma under söndagen saknas Björklund för sjunde matchen i rad. Enligt uppgift till VLT handlar det återigen om disciplinära skäl.

Så här säger sportchefen Niklas Johansson.

- Just nu bedömer vi att han inte är tillräckligt bra på och utanför isen. Han behöver jobba på det innan han blir aktuell igen.

Björklund spelar nu med klubbens J20-lag samt är utlånad till division 1-klubben Surahammar när det inte krockar med juniormatcherna. VIK har istället valt att låna in Djurgårdens J20-forward Stefan Söder för att täcka upp för skadorna på Fredrik Johansson och Peter Öberg.