Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK måste vinna i kväll

VIK Hockey måste besegra Mora IK på bortaplan i kväll för att kvalseriedrömmen ska hållas vid liv. Nedsläpp i FM Mattsson Arena klockan 19.

VIK-tränaren Mats Waltin tror inte att matchen kommer att avgöras på några taktiska drag.

- Nä, i playoff finns det inte så mycket mer att säga. Alla vet vad de ska göra. Det gäller att hålla nere misstagen och att hålla uppe frekvensen. Det kommer ner på en nivå av hockeyns ABC där det gäller att inte tumma på något.

Waltin fortsätter:

- Det gäller att göra saker på isen fortare än sina motståndare. Alla taktiska kort är redan utspelade så det gäller bara att förlita sig på det man gör.

Forwarden Peter Öberg leder just nu VIK:s interna poängliga, men han har tre Moraspelare före sig i poängtoppen i playoff.

- Det är inget jag reflekterar över. Huvudsaken är att vi ser till att knäppa dem i kväll, säger Öberg.

Moraspelarna har laddat för att få till en urladdning som ska ta dem till kvalserien.

- Vi har tagit det lugnt. Det är tätt mellan given i playoff så det gäller att spara så mycket energi man kan till matcherna, säger MIK-forwarden Jens Jakobs.