Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK missade fjärdeplatsen

VIK Hockey förlorade matchen mot Oskarshamn i Oskarshamns ishall med 2-1.

Laget inledde matchen intensivt i första perioden och tryckte på rejält i anfallszon, men lyckades inte få in pucken.

Mot slutet av perioden spelade dock Oskarshamn upp sig och skapade en del oroligheter kring Daniel Sperrle.

Den andra perioden bjöd på stundtals mycket grinigt spel där VIK fortsatt kändes som det bättre laget. Efter 6.07 fick en omarkerad Markus Ljungh tag i pucken och tryckte in 0-1 bakom Oskarshamnskeepern Troy Davenport. Perioden i övrigt var ganska händelsefattig.

Efter 3.57 in i den tredje perioden kvitterade Oskarshamn genom lagkaptenen Stefan Petterson efter att Helmersson och Mitell gått bort sig i VIK-försvaret. Sen böljade matchen fram och tillbaka men inget av lagen lyckades göra fler mål.

Matchen gick till förlängning, som började med att Lubomir Vaic på sig en onödig utvisning. Strax efter att VIK blivit fulltaligt igen lyckades Oskarshamns Lukas Eriksson överlista VIK-försvaret och satte 2-1 i nätet bakom Sperrle. Resultatet innebär att VIK hamnar på femte plats i tabellen och får inleda förkvalet på fredag mot Almtuna i Uppsala.