Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK överlägset i derbyt – sköt 55 skott fler än Sura

Det var aldrig något snack om saken när det vankades derby i ABB Arena.
VIK Hockey var minst ett par nummer för stora för Sura Blue Hammers, och tog hem segern med 7-1.

VIK Hockey kom in i derbyt mot Sura Blue Hammers som stor favorit – och man gjorde det av god anledning. Det var serieledaren mot jumbon som gällde, och VIK tog genast kommandot.

Till en början hade man svårt att skapa de riktigt heta målchanserna, men det var hemmalaget som förde matchbilden helt och hållet. Sura kom upp i några spelvändningar – och man skapade också ett par riktigt farliga chanser.

Dels hade man en puck inne, som smällde upp i krysset bakom VIK-målvakten Daniel Wahlberg. Då var dock buren redan ur sitt läge, och målet dömdes bort. Strax därefter lämnades Suraforwarden Jesper Törnblom helt ensam framför kassen, men Wahlberg var snabb med plocken och stoppade VIK från att hamna i underläge.

För trots stort spelövertag hade VIK just då faktiskt lite tur som inte var i underläge. Och då blev det i stället gulsvart som hittade nät först. Framspelad av Robin Nilsson kunde lagkaptenen Fredrik Johansson hitta ett mer eller mindre öppet mål och ge VIK ledningen.

Det fortsatta spelövertaget – VIK vann skotten med 23-2 i första perioden – gav också ytterligare utdelning. Med fyra minuter kvar av första perioden hamnade en förlupen puck hos Adam Lidström som drog till direkt. Pang upp i krysset, för Lidströms första mål den här säsongen och 2-0 till VIK.

I den andra perioden blev det så proppen ur för VIK, där skotten slutade med ännu mer förkrossande 25-2. Först var det Niclas Lehmann som prickade in sitt första mål för säsongen, med ett distinkt avslut upp i nättaket. Därefter hann det bara gå dryga 20 sekunder innan Pontus Holmberg utökade ledningen till 4-0.

VIK hann dessutom med ytterligare tre mål innan perioden var slut – och det var hockeygodis alla tre gånger. Anton Brandhammar smällde upp ett slagskott via ribban för 5-0. Sedan gjorde Fredrik Johansson sitt andra mål i matchen, läckert framspelat av Niclas Lehmann i fem mot tre. Och sedan avslutade Jesper Cederberg målskyttet i den andra perioden, när Petter Mattsson mycket osjälviskt släppte ifrån sig pucken och serverade en öppen kasse.

I den tredje perioden slog VIK av lite på takten. Den tunga lagmaskinen som dittills knappt hade släppt Sura ur sin egen zon fortsatte visserligen att mala på, men den där sista lilla desperationen att göra mål fanns inte riktigt där. I stället blev det Sura som hamnade på tavlan först i den tredje perioden, när lagkaptenen Niklas Damm Åberg reducerade genom att smälla upp ett skott i nättaket bakom Daniel Wahlberg.

Men den tredje perioden blev på det stora hela en ganska avslagen tillställning, och trots stort spelövertag och ett antal heta chanser blev det inga fler mål i matchen. 7-1 skrevs slutresultatet till, och ännu en komfortabel derbyseger för VIK Hockey.

Matchfakta/Hockeyettan Västra

VIK Hockey–Sura Blue Hammers 7–1 (2–0, 5–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (09.52) Fredrik Johansson (Robin Nilsson, Alexander Nilsson Lindelöf), 2-0 (15.58) Adam Lidström (Manne Mattisson)

Andra perioden: 3-0 (28.12) Fredrik Hetta (Niclas Lehmann, Jimmie Jansson), 4-0 (28.44) Pontus Holmberg (Johan Skiöld, Alexander Nilsson Lindelöf), 5-0 (32.15) Anton Brandhammar (Douglas Alenbring, Oskar Pettersson), 6-0 (44.59) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Alexander Nilsson Lindelöf), 7-0 (46.37) Jesper Cederberg (Petter Mattsson, Jimmie Jansson)

Tredje perioden: 7-1 (44.36) Niklas Damm Åberg (Christofer Udd, Kevin Berglund)

Skotten: 64-9 (23–2, 25–2, 16–9)

Utvisningsminuter: 4–12

Publik: 2 792