Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK-raset fortsätter

VIK Hockey tar emot Oskarshamn hemma i kväll. Ställningen efter andra perioden: 1-3.

VIK Hockey kollapsade borta mot Leksand i onsdags – och tappade 3-1-ledning till förlust med 3-7.

I kväll står Oskarshamn för motståndet hemma i ABB Arena.

Men spelet är det ingen skillnad på – varken första eller andra perioden var bra.

Oskarshamn gjorde 0-1 efter 6.09. Evan McGrath fick glida in ostört i zon och avlossade ett dragskott på Lasse Johanssons stötsida. VIK-keepern fick inte stopp på pucken och fjolårscentern McGrath nätade i sin förra hemmaarena.

VIK kvitterade till 1-1 efter 9.39. Kenneth Bergquist gjorde ett par dragningar i offensiv zon och Mikael Zettergren reagerade snabbt när ”Bacons” rajd bröts av en back. Zettergren tryckte in returen med ett distinkt avslut och utjämnade.

Det höll inte speciellt länge. Efter 10.20 passade en annan ex-VIK-are, Andreas Valdix, fram Stefan Öhman till 1-2. Öhman slog inlånade Joel Mustonen i en duell och var först mot kassen, där kom pucken och IKO-forwarden stötte in den bakom Johansson.

I andra perioden fortsatte VIK:s dåliga spel. Hemmalaget hade visserligen tio skott på mål men den rejäla inställningen och pondusen i spelet saknades fortfarande.

Efter 4.20 av perioden sköt Oskarshamn 3-0. VIK-backen Matt DeMarchi stod för en jättemiss strax bakom egen blålinje när han tappade pucken. Det gav IKO-forwarden Matt Ryan ett friläge mot Lars Johansson. Och Ryan avslutade kliniskt med en backhanddragning och lyftning i nättaket.

VIK är på väg mot andra raka förlusten.