Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK ryckte i andra

VIK Hockey är på väg mot seger i Nobelhallen. William Karlsson och Mikael Zettergren utökade ledningen till 3-1 i andra perioden.

Om första perioden var dålig spelmässigt var den andra ännu sämre. Matchkvaliteten i Karlskoga är undermålig. Men VIK är alltså på väg mot tre poäng.

Bofors kvitterade till 1-1 efter 3.31 med ett snyggt powerplaymål. BIK:s poängkung Linus Persson serverade Kristoffer Näslund som rakade in 1-1 otagbart för Lars Johansson som vaktar VIK-målet.

Efter 6.23 tog William Karlsson en onödig utvisning när han trippade en Boforsspelare. Men powerplayet gav ingen utdelning – och när Karlsson kom ut på isen tog han revansch direkt. Centern snodde pucken i mittzon, fintade sig runt målburen och la upp för Peter Öberg som tryckte in 1-2.

15.20 in i perioden var Broc Little nära att göra sitt andra mål när han fyrade av ett stenhårt dragskott i ribbans underkant.

1-3 kom istället efter 17.48 – och målet var en perfekt beskrivning av hur matchbilden ser ut. Bofors Niklas Arell skulle slå en passning till en spelare bakom egen målbur – men träffade i stället målburen så att pucken studsade rakt ut i slottet. Där dök Mikael Zettergren upp och stänkte in ett handledsskott ribba in.