Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK samarbetar med NHL-scout

NHL-klubben Detroit Red Wings Europaansvarige scout ser fram mot samarbetet med VIK Hockey.
   - Jag bidrar gärna, det finns ju redan en koppling mellan Detroit, Nicklas Lidström och Västerås, säger Håkan Andersson.

Håkan Andersson har genom åren fått flera förfrågningar från svenska klubbar, men han valde alltså samarbete med VIK Hockey.

Varför?

- I september frågade Nicklas Lidström om Leif Rohlin (VIK:s dåvarande sportchef) fick ringa mig … och jag sade ja. På den vägen är det, säger Håkan Andersson.

Och fortsätter:

- Andra klubbar har frågat tidigare, men sedan har de inte ringt. Västerås har varit mer på och jag bidrar gärna. Jag har ju redan ett nätverk och i mitt jobb jag ser jag ju fler spelare än vad de i VIK någonsin kan göra.

Håkan Andersson kliver in som konsult i VIK och kommer att vara involverad i sportsliga frågor.

– Vi får in spetskompetens och vi vidgar våra vyer när en av världens bästa scouter hjälper oss. Vi får någon att bolla idéer och spelare med och Håkan Andersson har koll på mycket eftersom han har tillgång till Detroits system med 50 000–60 000 spelare i rullorna, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund.

– Han kommer att tillföra jäkligt mycket i scoutingen, han vet vilka killar som har NHL-potential och vilka som kan bli bra spelare i allsvenskan eller elitserien, säger sportchefen Niklas Johansson.

Hur kommer ditt samarbete med Andersson att se ut?

– Vi kommer att ha telefonkontakt och regelbundna träffar då vi diskuterar spelare. Att vi får in Håkan Andersson stärker helt klart rekryteringssidan oerhört mycket, säger Niklas Johansson.