Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK slog Borås

Två raka 4-1-segrar. VIK Hockey spöade Borås i hemmapremiären.

VIK Hockey kliver in i den andra omgången efter att ha slagit Troja/Ljungby på bortais i seriepremiären.

I kväll väntade Borås i ABB Arena.

Och VIK började bra i första perioden.

Mats Waltins lag drev upp tempot hårt i de första bytena. VIK hade en stark minut fram till 2.39 när Jonte Berg fixade ett powerplay efter att ha blivit hakad i avslutsfasen.

Men det dröjde fram till 9.07 innan ledningsmålet kom. Precis som mot Troja utnyttjade VIK ett powerplay. Amerikanske värvningen Broc Little drev ned pucken bakom Boråskassen och flippade fram pucken till Peter Öberg. Pånyttfödde Öberg drog iväg ett dragskott som satt i nättaket.

VIK hade ett par hyggliga minuter efter målet - men sedan dök kvaliteten i den första perioden. Borås hade ett par chanser, men där agerade Daniel Sperrle med pondus och stoppade puckarna han fick emot sig. Borås vann skotten med 8-7 i första perioden.

Andra perioden var sämre. Både från VIK:s del och rent kvalitetsmässigt sett för matchen. Exempelvis var det inte en enda utvisning i perioden.

Varken VIK eller Borås etablerade något ordentligt spel - men det tickade ändå in två mål.

Borås kvitterade till 1-1 efter 3.24 när Oskar Andersson tryckte in en retur bakom Daniel Sperrle.

VIK hade som sagt svårt att skapa heta lägen. Men när William Karlsson dukade upp för Fredrik Johansson efter 14.23 återtog VIK ledningen. Karlsson fintade slagskott, passade snett in bak till Johansson som via en studs fick pucken på bladet och skickade in den bakom Magnus Åkerlund i BHC-målet.

Noterbart är att VIK Hockeys jättetalang Gustav Björklund är tillbaka i laget efter att ha varit petad till juniorerna under slutet av försäsongen. Han gjorde sina första byten drygt 10 minuter in i andra perioden och ersatte Viktor Mårtensson perioden ut.

I tredje perioden defilerade hem segern. Skottstatistiken 13-1 säger det mesta om hur den avslutande ronden såg ut.

Broc Little fixade sin tredje poäng för kvällen när han sköt 3-1 i powerplay efter 3.35. Precis som mot Troja blev alltså powerplay ett segervapen för Gulsvart.

Stefan Anderssons 4-1-mål bokförs inte som en PP-kasse men skottet avfyrades precis när Borås blivit fulltaligt. Det målet var dock en rejäl bjudning av Magnus Åkerlund. Andersson kastade iväg ett höstlov mot målet och pucken gled in under BHC-keepern.

VIK har inlett säsongen gediget med två raka 4-1-segrar. Nu väntar två bortamatcher - Malmö och Tingsryd - innan Leksand gästar ABB Arena om en vecka.