Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK slog Syrianska

Syrianska torskade mot VIK med 2–1. Då hyllade nye tränaren Peter Churchill division 2-laget. "Jag är imponerad av dem."

Syrianska har gjort helt okej resultat så här långt på försäsongen. Men under söndagskvällen åkte de rödgula på en oväntad förlust.

VIK vann med 2–1.

– Det var en bra match med bra fart. Jag var imponerad av VIK. De hade flera spelare inlånade från VSK och det här är den bästa match vi spelat hittills, säger Syrianskas nye tränaren Peter Churchill.

Däremot var han missnöjd med de insläppta målen – varav ett kom på frispark och ett på en hörnretur.

– Vi kan inte släppa in sådana skitmål. Vi släppte in två mål på fasta situationer. Vi har inte släppt in något spelmål alls så här långt.

Anfallsspelet kändes inte helt hundra?

– Nej, det är det som är grejen just nu. Vi har inte den spelaren på topp som vi behöver. Vi använder ”Salle” (Sebastian Sallanto) där som en komplement nu men vi behöver få in en forward.

Pratar ni om att ta in bara en forward eller fler spelare?

– Nu vill vi värva en toppforward av bra klass. Jag jobbar bakifrån och bygger från målvakt och framåt – det kommer att bli bra till slut.

Philip ”Släggan” Fredriksson sköt 1–0 för VIK.

Nyförvärvet från VSK J/IK Franke är en frisparksskytt av rang – och i går bombade han in en ny projektil i nät.

– Den satt fint. Jag fortsätter att träna en hel del på det och de blir säkrare och säkrare.

Vänstermittfältaren var nöjd med VIK:s insats.

– Jag tycker att vi spelar bra. Vi gör en bättre match än Syrianska. Det är ett bra tecken på att vi har jobbat på bra i vinter.

Johan Törnblom sköt 2–0 med en fin vänster efter en hörna som nickats ut utanför boxen.

Sebastian Sallanto reducerade till 2–1 med ett tungt skott utifrån som satt i VIK-keepern Marcus Modins vänstra burgavel.