Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK spöade Sundsvall

VIK Hockey vann hemma mot Sundsvall. Segersiffrorna: 7-3.

Gulsvart tog ledningen redan efter 2.19 av den första perioden. Amerikanske forwarden David Lundbohm kom loss på högerkanten och bombade in 1-0 med ett stenhårt slagskott.

2-0 kom i powerplay. Nyförvärvet Matt DeMarchi skickade ett löst skott mot mål som måltjuven Kenneth Bergquist styrde in.

Det målet kom efter 13.59.

JVM-guldmedaljören William Karsson var tillbaka i laget och stod för en godkänd insats.

Dessutom spelade Tomas Mitell återigen efter sin skada. VIK har en betydligt bättre konkurrenssituation än för bara en vecka sedan - vilket visas inte minst av att centerlöftet Markus Kinisjärvi var 13:e forward.

I andra perioden ökade VIK på sin ledning.

Mikael Zettergren och Markus Ljungh samarbetade snyggt fram till 3-0 efter 4.25 av andra ronden. Ljungh serverade Zettergren i slottet och centern svarade med att skicka pucken rätt upp i nattaket i powerplay.

Sedan gjorde David Lundbohm sitt andra mål för kvällen. Forwarden kom i liknande position som vid det första - men den här gången avslutade han med ett handledsskott som hittade nätet bakom Gustaf Lindvall efter 6.06.

Efter 4-0-målet tog Sundsvall timeout och bytte målvakt till Axel Brage.

I tredje perioden spelade VIK riktigt dåligt - Sundsvall vann skotten med 17-8 i sista ronden.

Bortalaget hämtade upp till 4-3 och såg ut att kunna sno med sig poäng från ABB Arena.

Men då skickade först Mikael Zettergren in sitt sjätte mål för säsongen och andra för kvällen på en retur.

Sedan chansade Sundsvall med att ta ut målvakten - och då gjorde VIK två mål i öppen kasse genom Marcus Söderkvist och Peter Öberg.

Nyförvärvet Matt DeMarchi gjorde en assist, åkte på två utvisningar och får ett svagt godkänt betyg för en insats med många felpass men ett hyggligt positionsspel i egen zon.