Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK taggade mot Oskarshamn

I kväll gästar VIK Oskarshamn – utan Damien Fleury som är fortsatt skadad. – Vi satte in honom för tidigt, säger Mats Waltin.

Kvällens match mot Oskarshamn är den sista i grund-serien för VIK Hockey, och på pappret ser det redan ut att vara klart.

VIK, nu på femteplatsen, vill ta sig förbi Leksand upp på fjärde, och därmed få en extra bonuspoäng med sig in i playoff-spelet, medan Oskarshamn befinner sig i ett läge där de egentligen inte har mycket att spela för.

Men VIK-tränaren Mats Waltin vill ändå höja ett varningens finger.

– Man skulle kunna tro det, men samtidigt så är det ju vissa spelare som spelar för sin egen framtids skull, och dessutom tror jag att Lasse Ivarsson (Oskarshamns-tränaren och ex-VIK:aren) gärna vill nypa VIK på en seger. Så han kan nog motivera sina grabbar. Men vi ska ta tre poäng.

För att VIK ska ta sig förbi Leksand i tabellen krävs, förutom seger i dag, även att dalmasarna förlorar mot tabelljumbon Troja/Ljungby.

– Jag försöker att inte tänka på det där eftersom vi inte kan påverka det, utan det är bara förbaskat viktigt för oss att vi tar våra egna tre poäng och får med oss en positiv känsla in i playoff, säger Mats Waltin.

Alla spelare är hela och friska, utom Damien Fleury som fortsätter att rehabträna sitt skadade knä.

Satte ni in honom för tidigt efter skadan?

– Ja. Vi får vara lite själv-kritiska och svara ja på det. Det gick för fort med honom, och med det skyddet han hade kände han inte att han kunde lita riktigt på knät, men vi hoppas att han är tillbaka i toppform mot slutet av veckan, säger Waltin.