Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK-talang belönas med kontrakt

Markus Ljungh sköt sitt första allsvenska mål – och gjorde en assist när VIK krossade Bofors. På torsdagen belönades VIK-talangen med ett nytt kontrakt.
- Jag är skarpt förtjust i Ljungh, säger tränaren Mats Waltin.

19-årige forwarden Markus Ljungh hade en stor kväll på onsdagen. Han noterade 1+1 och var en stor orsak till att VIK kunde köra över Bofors med 5-0. Dagen efter kom nästa positiva besked för talangen – VIK gav honom ett nytt 2+1-årskontrakt.

- Jag är skarpt förtjust i Ljungh. Han har en väldig mognad i sitt spel och har framförallt väldigt lätt att ta till sig saker. Säger man en sak till honom, ett tips eller vad det nu kan vara, så tar han emot det och kan omvandla det direkt i handling. Det har jag inte upplevt ofta med spelare i den åldern, säger Waltin.

VIK-tränaren skräder inte orden om VHC-produkten. Han fortsätter:

- Sen har han en väldig mognad i sitt spel och har en kyla också, som bottnar i att han har väldigt bra speluppfattning.

Ljungh debuterade i allsvenskan förra säsongen och gjorde en assist på åtta matcher då. Nu har han skolats om till forward.

- Han har spelat center jämt förut, och det tycker jag är väldigt roligt. Jag kan känna med honom, för att få honom att utvecklas vidare så är en toppforwardsposition väldigt värdefull för att han ska ta nästa steg. Det är så vi har jobbat och han har förändrat en hel del till det positiva. Som center har han spelat med en speciellt tempo hela tiden, men nu har han jobbat mycket med explosivitet och kvicka ryck vilket vi har som krav på toppforwards, säger Waltin.