Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK tog tredje raka mot Malmö

VIK Hockey tog tredje raka segern mot Malmö. Lars Johansson höll nollan när Gulsvart vann med 2-0 på bortais.
- Vi har ett spel som passar Malmö dåligt, säger tränaren Mats Waltin.

VIK hade två raka på Malmö under säsongen inför nedsläpp. Nu är siffran uppe i tre.

5.03 in i första perioden hittade Stefan Andersson rätt i powerplay. VIK hade etablerat tryck en längre tid – och till slut skickade Andersson iväg en puck mot mål som inte täcktes undan. Då blev det mål bakom Pontus Sjögren.

Målet korrigerades senare till Kenneth Bergquist som målskytt och Andersson som assistmakare.

- Stefan skjuter från blålinjen och Kenneth är där och styr in den på något sätt, säger Waltin.

Därefter hade VIK ett par hyggliga chanser. Bland annat frispelades Mikael Zettergren av just Stefan Andersson – men forwarden avslutade över.

Malmö var starka i slutet av perioden. Målvakten Lars Johansson gjorde en jätteräddning på en Linus Klasen-chans i powerplay. Klasen avslutade från nära håll och Johansson fick upp plockhandsken.

- När det behövs som mest kliver Lasse fram och ser till att vi kan fortsätta spela utefter vår plan med några riktigt vassa räddningar.

Malmö fortsatte att ha mest puckinnehav i andra perioden. Men VIK utnyttjade sitt bättre. Och gjorde 0-2.

Målet producerades återigen i powerplay. Den här gången efter 2.39 av perioden.

Det återstod bara fem sekunder av VIK:s numerära överläget när David Lundbohm slog en grym passning tvärsigenom Malmözonen till Broc Little som bara la in pucken i öppen kasse.

- Det är ett jädra snyggt mål. Passningen är riktigt bra och det Broc gör är det inte många som klarar av. Han är bakom mål, långt bakom, och är så kvick att han hinner få in pucken. Det var vackert, säger Waltin.

VIK pressade Malmö med sin höga press och hade bra kontroll i spel fem mot fem. Däremot var Redhawks farligt i powerplay.

I tredje perioden spelade VIK på sin ledning. Laget slog mycket sarg ut och bevakade området kring egen kasse.

Taktiken fungerade – Malmö skapade ett friläge som bäst. Men där var Dragan Umicevics avslut för dåligt och Lars Johansson räddade.

- Vi blir satta på prov i tredje men löser det med en enorm disciplin och noggranhet. Unga backar som Fredrik Winge och Robin Nilsson gör det väldigt bra och hela försvaret tillsammans med Lasse i mål kliver verkligen fram.

Lånet Arvid Strömberg hyllades av VIK-tränaren.

- Han kommer in och hjälper oss och visar att han är en jäkligt spännande spelartyp. Jag gillade honom skarpt, säger Waltin.