Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK-tränare aktuell för VSK

Här är ett av namnen VSK Fotboll är intresserat av. VLT kan avslöja att klubben har kontaktat VIK:s tränare Fredrik Giesecke.
- Det finns otroliga möjligheter att utveckla VSK, säger ”Gisan”.

VSK Fotboll åkte ur superettan förra söndagen. Sedan dess har det varit tyst angående tränarfrågan.

Erik Acar och Peter Markstedt var nära att leda laget till kval – men har inte fått besked om deras kontrakt förlängs eller inte.

Nu kan VLT avslöja ett av namnen på Grönvitts lista. Det handlar om samarbetsklubben VIK Fotbolls huvudtränaren Fredrik Giesecke. ”Gisan” har tidigare arbetat inom klubbens ledning.

Nu är han aktuell för tränarjobbet.

- Jag har inte fått någon officiell förfrågan, säger han.

Men du dementerar inte uppgiften att VSK har pratat med dig?

- Nej, det gör jag inte heller. Det enda intresset som finns är att de har frågat om jag kan tänkas vara intresserad och hur min kontraktssituation i VIK ser ut.

Han fortsätter:

- Jag har kontrakt med VIK så om det skulle bli aktuellt måste först godkänna allt.

Hur ser du på VSK:s potential?

- De kommer ju antagligen att tappa någon spelare inför nästa säsong. Men det finns otroliga möjligheter att utveckla laget och bygga vidare på att verkligen spela fotboll som Erik (Acar) och Peter (Markstedt) började med på ett annat sätt än det varit tidigare.

VSK:s sportchef Haci Aslan säger så här om kontakten med Giesecke.

- Vi har många namn som vi tittar på och som är intressanta. Giesecke är inte mer eller mindre intressant än någon annan.

Hur många namn har ni kontaktat?

- Det vill jag inte kommentera.

I övrigt noteras att forwarden Jonas Hellgren kommer att provspela med allsvenska Gefle under nästa vecka.