Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK vann över Leksand

Leksand reducerade - men VIK behöll ledningen matchen ut. Genrepet i ABB Arena slutade 2-1.
Uppdaterad 21.08

Genrepet inför seriepremiären - hemma mot Leksand. På måndagskvällen fick VIK Hockey en värdemätare inför Troja/Ljungby på lördag.

Och det var VIK som tog ledningen i första perioden. Jättelöftet William Karlsson styrde in 1-0 i krysset efter 5.26.

Därefter tog Leksand över ganska kraftigt spelmässigt - men VIK-målvakten Lars Johansson storspelade och räddade allt LIF skickade mot kassen.

I stället kunde Marcus "Messy" Jonsson utöka till 2-0 efter 17.12. Per Helmersson skickade ned en puck efter sargen, och en snedstuds ställde Erik Hanses i LIF-buren totalt. Då dök Jonsson upp mitt i slottet och rakade in tvåan i öppet mål.

Andra perioden var mållös. Leksand fortsatte att sätta stor press på VIK - och etablerade stundtals hårt tryck mot VIK-målet. Dock lös de riktigt heta målchanserna med sin frånvaro.

VIK hade ett par powerplay, men lyckades inte skapa någon större oreda. Andra perioden var sammanfattningsvis en tvättäkta träningsmatchperiod.

Tredje perioden var en av de sömnigaste på länge i ABB Arena. Inget av lagen lyckades skapa något vidare spel. Leksand fortsatte att ha mest puck men VIK-försvaret skötte sig gediget.

18.04 in i perioden lyckades Leksand kvittera. Det var Dalalagets supertalang Filip Forsberg som lyckades spräcka Lars Johanssons nolla när han rakade in en retur.

VIK fortsatte alltså sin positiva försäsongstrend och avslutade med en seger. Återstår att se vad det betyder när allsvenskan startar på lördag.

Skotten, VIK-Leksand: 21-25.