Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK vann rysaren mot SSK

(Uppdaterad 21.28) 12 av 12 möjliga poäng mot Södertälje under säsongen. VIK Hockey tog fjärde raka segern mot SSK i Axa Sportcenter.

Det small direkt i första perioden av streckdramat. Tomas Mitell fick pucken på blålinjen och la en patenterad ”skottpass” mot kassen. Där dök William Karlsson upp och styrde in pucken bakom Julius Hudacek i SSK-kassen efter bara 42 sekunder. Broc Little hade också ett finger med i målet och fick en andrassist.

Resterande del av perioden var jämn. Södertälje hade mest puck men VIK stack i väg på farliga kontringar. Gulsvart kostade på sig att bränna två frilägen i första perioden.

Dels med sju minuter kvar av perioden när Arvid Strömberg fick chansen, dels med bara 1.22 kvar när Kenneth Bergquist blev sopren på högerkanten. ”Bacon” tog ett märkligt beslut och stannade upp för att försöka sig på en backhandpass – och då bröt SSK-försvaret.

I andra perioden satt Södertälje ett mäktigt tryck mot VIK direkt på nedsläpp. SSK hade flera halvchanser och VIK drog på sig ett tre mot fem-läge efter 10.26 spelat. Först åkte Marcus Söderkvist ut efter att ha lackat ur på förre VIK-junioren Gustav Björklund och rivit ned honom. Sedan satt Marcus Jonsson in en ful tackling i boxplayet och straffades med två minuter.

Men Daniel Sperrle storspelade i kassen – och precis när Jonsson var tillbaka på isen fick VIK pucken.

Stefan Andersson slog ett pass rakt igenom ett vidöppet SSK-försvar och helt plötsligt var Jonsson fri med Hudacek. VIK-forwarden är inte känd som en större målskytt – och dragningen var urusel. Jonsson skulle lägga över pucken på backhandsidan, men missade den totalt varpå trissan retfullt enkelt gled rakt på och in mellan benen på Hudacek. Troligtvis Gulsvarts näst fulaste mål för säsongen efter Jonte Bergs kasse mot Malmö – eller möjligtvis en genidragning av Jonsson?

I tredje perioden utvecklades mötet till en rysare. Södertälje fortsatte att trycka på och vara det spelförande laget – men VIK höll sig till sin spelidé. Gulsvart la sarg ut så fort de hamnade under press – och gick all in på snabba spelvändningar.

Andreas Gröndahl reducerade till 1-2 efter att Robin Nilsson gått omkull i egen zon. Men närmare kom aldrig SSK.

I stället avgjorde Broc Little när Södertälje plockade ut keepern Julius Hudacek. Även om målet bör dedikeras till Peter Öberg. VIK-forwarden var extremt osjälvisk när han efter att ha snott åt sig pucken och kommit fri valde att lägga över den till Little som därmed stärkte sin vassa poängsiffra för säsongen.

VIK tog däremot inte in några poäng på BIK Karlskoga som säkrade tre poäng via 3-1-seger hemma mot Lars Ivarssons Mora.