Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK värvar finsk center

Juha Kiilholma från Kärpät. Där har ni allsvenska VIK Hockeys senaste förstärkning.

I dag blev det klart att VIK förstärker med den 28-årige centern Juha Kiilholma, som förra säsongen spelade i finländska SM-liiga med Kärpät.

- Han är skitbra. Det blir kanon med honom i laget, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson som tidigare haft finländaren i IFK Arboga.

Det var säsongen 2006/07 som Arboga, som då spelade i allsvenskan, fick chansen att under tio matcher låna in Juha Kiilholma från Tappara.

- Ja, vi fick använda honom eftersom han skulle matchas igång efter att ha rehabiliterat en skada. Han lyfte hela laget och vi slog både VIK och Växjö när han var med. Jag försökte behålla honom i Arboga, men det gick inte - och när han försvann rasade laget ihop lite, säger Johansson.

VIK:s sportchef har stort förtroende för Kiilholma som direkt bör slå sig in i en ledande centerpostion.

- Han jobbar stenhårt, han är stark defensivt, han forecheckar bra, han är duktig i boxplay och powerplay, han är en vass framspelare. Kiilholma är som klippt och skuren att spela ihop med en riktig målskytt, säger Niklas Johansson.

Om allt går som planerat ansluter Juha Kiilholma till VIK Hockey på söndag.

Juha Kiilholma

Född: I Pori (Björneborg) den 26 juni 1982.

Längd: 182 cm.

Vikt: 83 kg.

Skjuter: Vänster.

Position: Center.

Tidigare klubbar: Ässät, Minot HS, Tappara, Arboga, Herning, Hokki, Kärpät.