Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK vill flytta Malmömatchen - kan tvingas stoppa spelare

VIK Hockey vill flytta mötet mot Malmö den 10 november – men riskerar att få avslag. Då är sportchefen Niklas Johansson kritisk.
- Det känns stelbent, säger han.

VIK Hockey möter Malmö hemma den 10 november – men Gulsvart vill flytta matchen.

Anledningen: två tredjedelar av förstakedjan är på landslagsuppdrag.

William Karlsson är sedan tidigare uttagen i Småkronornas trupp till Finland – och poängkungen Broc Little får chansen för USA i Deutschland Cup.

Dessutom är inlånade Skellefteåbacken Johan Alm också uttagen i J20-landslaget.

- Vi håller på och tittar på möjligheten att flytta matchen, bekräftar Niklas Johansson.

Han fortsätter:

- Vi har redan många skador och det är tufft för oss att bli av med Broc och William plus Johan Alm som var en av de bästa backarna mot Leksand i sin debut. Men det är inte helt enkelt.

Enligt Niklas Johansson finns en regel som ger klubbar rätt att flytta en match om två spelare är uttagna till landslagsuppdrag - men det gäller inte för Småkronorna.

Sportchefen har varit i kontakt med förbundets tävlingschef Mikael Lundström och Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundvall.

Och han är kritisk till svaren.

- Det känns lite stelbent. De menar att regeln inte gäller J20-landslaget, utan att juniorlandskamper bara ger rätt att flytta J20-matcher. Men de här spelarna spelar ju inte i vårat J20-lag utan A-laget. Det känns snett och konstigt. Jag upplever det som att vi blir felbehandlade i det här läget, vi borde inte bli straffade för att vi satsar på våra juniorer och ger dem framträdande roller. William spelar ju till exempel i vår förstakedja och powerplay.

Johansson har även diskuterat frågan med Malmös sportchef Stefan Nyman.

Redhawks tvingas ställa upp utan talangen Pathrik Westerholm som också är uttagen i Småkronorna.

- Jag har hört mig för lite på hur de ser på det. Nyman är bra där nere, men samtidigt förstår jag att han inte vill flytta matchen. Det är ingen nackdel för dem att vi saknar Broc och William, säger Niklas Johansson.

VIK riskerar alltså att få avslag på att flytta matchen.

Då öppnar sportchefen för att stoppa Karlsson och Alm från J20-landslaget.

- Ska vi bli felprioriterade kanske det blir så att vi inte skickar några spelare istället. Det vore tråkigt för J20-landslaget och tränarna där att bli utan dem, men vi har redan spelare borta på grund av skador och måste ha fullt lag.

Och det vore inte så roligt för Karlsson och Alm heller?- Nej, de vill såklart representera Sverige. Och vi som klubb vill inte göra något som de inte blir lyckliga av.

VIK möter Almtuna hemma den 14 november. Då är Little, Karlsson och Alm tillbaka i Västerås och redo för spel.