Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viksängare prisade: ”Kul att få vara där”

Viksängsskolans idrottspris har i år utdelats till fyra före detta elever som varit framgångsrika inom sin sport. Rickard Wallin (ishockey), Mikael ”Mickis” Backlund (ishockey), Malin Wikström (innebandy) och Patrik Berglund (ishockey). Den sistnämnda kunde inte närvara vid prisutdelningen i samband med Viksängsskolans avslutning i torsdags.

Priset instiftades i samband med idrottshallens ombyggnation 2004. Då var det kanotisten Markus Oscarsson som ärades.

Året därefter blev det bandyspelaren Daniel Liw och 2006 fick Jan-Olof Fahlén priset, det var han som startade idrottsprofilerna på Viksäng.

För att bli utsedd till årets Viksängare ska man ha presterat något extra inom idrotten, vilket årets pristagare gjort. Samtliga får en flagga på väggen i Idrottshallen och en varsin plakett att bära med sig hem som minne.

– Det är alltid trevlig att bli uppmärksammad, säger Malin Wikström.

– Det är bra namn som redan sitter på väggen, kul att få var där själv, tycker Backlund.

För Rickard Wallin som inte bott i Västerås på 15 år känns det lite extra.

– Jättekul att länkas samman till skolan, trots att jag gick ut för så länge sedan. Bra tid att få priset, ett extra minne att få med sig hem.

Har skolan bidragit till era framgångar?

– Definitivt, man har idrott varje dag och man får lära sig hur man ska vara som idrottsman, Viksängsskolan är bättre än en vanlig skola, säger en enad trio.