Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig duo borta i Syrianska i kväll

Spöklaget BK Forward väntar borta i kväll. Och då får Syrianska klara sig utan innermittfältarna Samuel Barlay och Boris Ljevar.
– Det ska nog gå ändå, säger tränaren Michael Rosenberg.

Barlay och Ljevar drog på sig varsin varning mot IK Sirius (0–2) senast och båda är avstängda. Det var den viktiga duon även mot Vasalund borta i våras och då blev det vinst med 1–0.

Vilka som ersätter släpper Rosenberg för truppen först i dag.

– Men jag är säker på att de som går in kommer att funka, säger Rosenberg.

BK Forward är Syrianskas spöklag. Två förluster i fjol och när lagen möttes i juni på Swedbank förlorade Syrianska med 1–5 efter en usel insats. Det blev för övrigt sparkade tränaren Melke Alans sista match i föreningen.

– Forward har kvalitet. De kan vinna mot de flesta men de kan också falla igenom.

Rosenberg har varit i föreningen i tre veckor och han säger att det inte går att förändra något på så kort tid.

– Men ju mer vi är ihop och tränar desto bättre går det.

Han ser särskilt en sak som måste förbättras.

– Vi får inte fortsätta att bränna så många lägen. Sirius satte sina chanser men vi gjorde det inte. Om vi skapar sju, åtta lägen per match och inte gör mål kommer vi att få problem i höst.

Syrianska ligger mitt i norrettatabellen, men Rosenberg ser inte uppåt i första hand.

– Vi får se till att säkra neråt först, till kvalplatsen är det nio poäng och till förstaplatsen tolv. Det är lite långt, säger han.