Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig hemmaseger för VästeråsIrsta

Det såg stundtals mer ut som brottning än handboll, men till slut besegrade VI Spårvägen på torsdagskvällen.

Det var två sargade lag som drabbade samman i Bombardier Arena i damernas elitserie på torsdagskvällen. Båda lagen saknade flera av sina nyckelspelare vilket märktes, framför allt på Spårvägen som inte alls kom upp i sin normala standard.

Den första halvleken handlade mestadels om målvaktsspelet. Både Martina Thörn (VästeråsIrsta) och Filippa Idéhn (Spårvägen) radade upp superräddningar och det var inte många bollar som slank in bakom någon av dem. VästeråsIrsta hade dessutom ett betydligt vassare försvarsspel än Stockholmskollegan och i halvtid var ställningen 14-7.

Men i den andra halvleken kom Spårvägen tillbaka och lyckades komma i kapp. Plötsligt fanns det luckor i VI-försvaret samtidigt som VI hade väldigt svårt att hantera punktmarkeringen på Lina Karlsson.

I den 46:e minuten tog Spårvägen ledningen för första gången i matchen, och slaget såg ut att vara förlorat för VästeråsIrstas del. Men då ryckte de svartvita upp sig och krigade hela vägen mot slutsignal. Tillbaka var det tuffa försvaret med Annica Bernesund-Johnsson i spetsen och framåt gjorde högersexan Elin Lindén en jätteinsats i slutminuterna. Till slut vann VästeråsIrsta matchen med 26-22.

-En riktig kämpainsats av hela laget. Spelar vi så här så kommer vi gå till slutspel, och spelar vi så här har vi i ett slutspel att göra, säger sexmålsskytten Malin Lundqvist.