Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket schabbel, AF!

Sedan fyra veckor tillbaka har jag varit inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Annons

Inskrivningen gick snabbt och smidigt, jag blev hänvisad att fortsätta mitt arbetssökande och att en handlingsplan skulle skickas till mig. En handlingsplan jag fortfarande inte sett röken av.

Jag tog kontakt med Arbetsförmedlingen efter att jag inte hört något från dem på två veckor. Fick då som svar att så lång tid skall det inte ta att utforma en handlingsplan och att något måste ha gått snett, då man inte skall behöva ta kontakt om detta själv.

Kvinnan från kundtjänst kollade upp mitt ärende och berättade att jag fått en handläggare, vilket jag inte heller fått någon information om, och att hon skulle försöka få kontakt med denne omgående. Vilket hon inte fick, hon gav mig då kontaktuppgifter till min handläggare och sa att jag skulle försöka få kontakt med denne om jag inte hade hört något inom några dagar.

Dagarna gick och jag hade inte hört något från handläggaren, jag skickade då ett mejl, som jag inte fick något svar på. Därefter ringde jag handläggaren, jag kopplades direkt till telefonsvararen som upplyste att denne var på semester till början av september.

Frustrerad ställde jag mig än en gång i den enorma telefonkön till kundtjänst, som efter att jag förklarat mitt ärende kopplade mig direkt till Västerås AF. Där berättade de att jag hade fel handläggare och att de skulle återkomma om hur jag skulle gå till väga och vilken handläggare jag skulle ha. Därmed tror och hoppas jag att min handlingsplan är på väg efter fyra veckors väntande.

Jag fick aldrig en ordentlig ursäkt från AF för att jag glömts bort, eller vad det nu var som gick fel.

Mitt förtroende för denna statliga myndighet som jag skall få stöd av i mitt arbetssökande är som bortblåst.

Varför skall jag nu känna mig tvungen att fullgöra mina skyldigheter som arbetssökande när AF inte fullgör sina?!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare