Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du möta Gerhard vid skolan?

 
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Den 5 maj reser Gerhard från Tyskland för att ställa sig på gamla Tekniska skolans trapp, nuvarande Växhuset. Det är 50 år sedan han tog examen.

Det kom ett brev till nostalgi:

"Hej!

Med anledning av att jag tog ingenjörsexamen vid Tekniska gymnasiet för 50 år sedan ( 5 maj 1965 vid 14.30-tiden) har min fru Karin och jag bestämt oss för att åka från Tyskland till Västerås för att celebrera 50-årsdagen och den underbara och framgångsrika karriären som började med min examen vid Tekniska i Västerås.

Jag är tysk medborgare som kom till Sverige från Öst-Berlin som 19-åring.

Av politiska skäl fick jag ingen chans att studera i Öst-Berlin. Som konsekvens av det lämnade jag dåvarande komunnistiska delen av Tyskland 1956, som många andra människor.

Jag är mycket tacksam för chansen jag fick att studera i Sverige.

Några år efter examen flyttade jag till USA för fortsatta studier i 'Economic and management'. Efter sex år i USA återvände jag till Tyskland där jag fick en anställning vid ett globalt företag med projekt bland annat i Korea där jag fick tillfälle att arbeta längre perioder.

Om allt går bra finns vi på trappan vid den gamla Tekniska skolan den 5 maj 2015 vid 14.30-tiden.

Jag har inte besökt Sverige sedan jag flyttade till USA och jag hoppas att jag kan leta reda på några goda vänner från tiden för 50 år sedan.

Med bästa hälsningar Gerhard och Karin Baumgart.

PS! Hoppas att den tyska järnvägen inte sätter streck i räkningen. Lokförarna har strejkat sju gånger under det senaste året och hotar med fler strejker. Vi reser med tåget!"