Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du vara med och hjälpa?

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Det är först när man kommer riktigt nära flyktingkrisen som man förstår vad det handlar om.

Bilder hjälper oss att se. Den 3-årige pojken Aylan Kurdi-Shenu som hittades livlös på en strand på den turkiska solkusten håller på att skaka om hela Europa. Jag såg pojken först på den brittiska tidningen Guardians hemsida i onsdags. Så gripande att jag i likhet med många andra länkade den vidare till vänner. Några timmar senare blev bilden det stora samtalsämnet i sociala medier över hela värden. Tragedin ska enligt uppgifter i går kväll även få den brittiska regeringen att mjukna något och ta emot några tusen flyktingar.

Katastrofen kommer nära oss på gatan, genom alla de människorna från Syrien som nu får skydd hos oss, här i Surahammar, Västerås eller andra platser.

Den pågående flyktingkrisen är den värsta sedan andra världskriget.

Vill du vara med och hjälpa? Hur gör man det bäst?

Vi vet redan nu att asylboendet i Surahammar gärna tar emot hjälp men vill att man ringer först. Röda Korset i Västerås söker volontärer som kan hjälpa till att ta emot nyanlända.

VLT är gärna med och och berättar hur hjälpen kan se ut praktiskt. Hör av dig till oss och tipsa om insamlingar. Eller berätta vad du vill hjälpa till med. Tipsa oss om viktiga möten mellan människor som våra läsare kan få ta del av. Det går bra att ringa tipstelefonen 199 199 eller sms:a 720 21. På vlt.se uppdaterar vi alla tips och kontakter vi får.

Fyll på med ditt bidrag!