Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha skylt på gaveln - fick nej

Stadium på Vasagatan ville även ha en skylt på fasaden mot Stora gatan, men fick avslag två gånger av byggnadsnämnden.

Förutom den skylt som sitter ovanför ingången till butiken ville företaget ha en på en bit av fasaden som vetter mot Stora gatan.

– Det är en tuff situation för cityhandeln och av den anledningen ville vi ha en skylt där för att synas ännu bättre. Syns du inte finns du inte, säger Carl Torell, etableringschef Stadium AB i Norrköping.

Han tillägger att fastighetsägaren var positiv till förslaget.

I överklagandet till byggnadsnämnden skriver Carl Torell bland annat, att ”verkligheten är sådan att vi inte syns när man kommer och går det naturliga citystråket. Detta får vi höra från många kunder”.

– Inte alla större fastighetsägare i city har ett skyltprogram, men det har den här fastighetsägaren. I det programmet står det att fasaden mot Stora gatan ska vara ren från skyltar och skyltar ska enbart sitta vid ingången till butikerna. Får en butik ha skylt där vill alla andra också ha det, säger Staffan Jansson (S), en av de fyra i byggnadsnämnden som röstade nej till förslaget. Tre reserverade sig mot beslutet.

– Stadium kan ansöka hos fastighetsägaren om ett nytt skyltprogram, då kan man titta på ärendet igen, säger Staffan Jansson (S).