Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill Västerås stad att dementa ska klättra på stolar?

Min fru har Alzheimers sjukdom och bor sedan flera är på Haga Ängs demensboende. Om omvårdnaden finns bara gott att säga.

Men för en tid sedan kom det upp ett anslag från teknik- och idrottsförvaltningen vid hissen där det bland annat står att de boende själva ska svara för byte av ljuskällor och reparation av trasiga persienner.

Jag funderar över hur man tänker. I huset bor dementa människor, många sitter i rullstol. Tänker man sig att de dementa skall klättra upp på stolar för att kunna byta trasiga ljuskällor?

Det står också i meddelandet att man via personalen kan anlita hantverkare som mot fakturabetalning utför arbetet.

De mer sociala avdelningarna inom samma stad vill ju föra ut att äldre inte skall utsätta sig för fallrisker, jag tror till och med att det finns någonting som heter Arosfixarna, som har till uppgift att hjälpa till med bland annat lampbyten. Om detta står ingenting på meddelandet.

Jag har bytt ljuskällor hos min fru.

CA Lundqvist

Svar från Västerås stad:

CA Lundqvist undrar om den information som för en tid sedan sattes upp i Haga Ängs demensboende. Där står det att de boende själva ska svara för byte av lampor och reparation av trasiga persienner.

Anledningen är att Haga Äng är ett boende i form av hyresrätt och det är hyresgästen som ansvarar för byte av lampor och persienner. Anslaget kom upp för att förtydliga att det är hyresgästen som är ansvarig.

Ulf Palm, kommunikationsstrateg, Teknik- och fastighetsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare