Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstördes i brand

Samtliga boende - sju personer - kunde sättas i säkerhet då en villa på Bäckby totalförstördes i en brand natten till lördag.

Strax efter klockan två natten till lördagen gick larmet till räddningstjänsten; brand i en villa på Bessemergatan i Västerås.

De sju boende i villan kunde sätta sig i säkerhet. Branden fick ett mycket häftigt förlopp - en bil på uppfarten vid villan och ett intilliggande garage antändes också. När brandmännen kom fram till platsen fick de inrikta arbetet på att rädda intilliggande hus.

Röken spred sig över delar av Västerås, många människor vaknade av den.

- Huset är totalskadat, säger Ola Kasimir, inre befäl vid Mälardalens brand- och räddningsförbund till vlt.se vid niotiden på lördagsmorgonen och fortsätter:

- Just nu pågår efterbevakning.

Kringliggande hus har enligt Ola Kasimir klarat sig undan branden.

Kommunens krisgrupp, POSUM, har skickats ut till platsen för att stödja och hjälpa till med tillfälligt boende för de  evakuerade.

Polisen ska utreda vad som kan ha orsakat brandförloppet. Som alltid när en svår brand uppstått och brandorsaken inte omedelbart kan fastslås har en förundersökning om mordbrand - alltså anlagd brand - inletts.