Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villabrand i Hedåker – huset gick inte att rädda

Vid 12.20 på söndagen kom larm om en villabrand i Hedåker. Elden spred sig snabbt och huset gick inte att rädda.

Sala Allehanda sände live från platsen:

Enligt räddningstjänsten är det en fullt utvecklad brand i en villa på Kilbovägen.

– En förbipasserande person ringer och larmar efter att ha sett att det brinner i nocken. Han springer också in och hämtar ut dem som är i huset så det ska inte vara någon person kvar i huset, säger Christer Wahlström, befäl vid räddningstjänstens ledningscentral.

Se även, för pluskunder och prenumeranter[+]: TV: Anders upptäckte branden: "Min enda tanke var att få ut dem"

Villan blev snabbt övertänd. Räddningstjänstens styrka från Hedåker är på plats och även en styrka från Sala och en tankbil från Avesta har anlänt vid branden.

– Vi kommer att göra ett försök att släcka branden på övervåningen. Funkar inte det kommer man att låta villan brinna ner, sade Christer Wahlström vid 13-tiden.

Kort efter det kom räddningspersonalen på plats fram till att det inte skulle gå att släcka.

– Det brann för mycket. Nu kommer vi att låta villan brinna ner under kontrollerade former, säger Christer Wahlström. Vägen intrill fastigheten ska inte vara avstängd och det ska inta finnas någon spridningsrisk till närliggande fastigheter.

Räddningstjänsten kommer att ha personal kvar på platsen tills dess att villan är helt nerbrunnen och släckt.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta redaktionen genom att mejla [email protected] eller använd Tipsa-tjänsten. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.