Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ville lukta gott - hamnade i fängelse

Flera män stal parfym från en butik i Arboga i december i fjol. Efter en biljakt kunde en av dem gripas.

Det var natten till den 8 december som parfymeri Landora på Nygatan i Arboga råkade ut för inbrott. Flera män sågs ta sig in och stjäla parfymer och andra varor för drygt 200000 kronor.

En närboende såg inbrottet och fotograferade bilen och larmade polis. På vägen mot Stockholm söder om Mälaren hann polisen i kapp. I södra Stockholm körde bilen in i ett räcke och stannade, flera män sprang, några kom undan men en 26-årig man från Katrineholm hanns ikapp av polis.

Det visade sig att flyktbilen tillhörde 26-åringens sambo och hade falska registreringsskyltar. Skyltarna stals från en parkerad bil i Arboga timmar före parfymstölden.

26-åringen erkände viss medverkan i brottet men har inte velat uppge vem medbrottslingarna är. Västmanlands tingsrätt finner att det inte finns bevis nog för att döma honom för själva stölden, däremot för häleri eftersom han ordnat bil och velat köpa delar av bytet.

Tingsrätten dömer honom därför till sex månaders fängelse för medhjälp till grov stöld. Han är tidigare straffad för diverse mer eller mindre svår brottslighet och var vid tiden för brottet villkorligt frigiven från ett straff för rån och utpressning.

Förutom halvåret för utpressningen dömer tingsrätten honom dessutom att avtjäna fyra månader av det villkorligt frigivna straffet – slutsumman blev alltså tio månaders fängelse.