Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ville vara cool – köpte mobil med grannens id-kort men erkände när han såg lidandet

Han ville verka cool inför en bekant med rykte att vara kriminell. Men när han såg hur grannen drabbades erkände han.

En nu artonårig man dömdes i veckan av tingsrätten i Västerås för bedrägeri och olovlig identitetsanvändning.

Mannen anklagades för att ha tecknat ett mobilabbonemang och hämtat ut en telefon med hjälp äv en annan persons leg på en butik i Västerås i oktober förra året.

Mannen erkände handlingen och berättade för tingsrätten hur han blivit kontaktad av en äldre kompis med rykte om sig att vara kriminell. Denne hade kommit över ett id-kort som tillhörde en granne till 18-åringen och bad honom följa med och köpa mobiltelefoner med hjälp av kortet.

18-åringen berättade att han först sa nej, men efter att kompisen tjatade sa han ja för att han ville verka cool inför honom.

Han följde med, tecknade ett abbonemang, hämtade ut en mobil och fick 500 kronor för besväret.

Men några veckor senare kom grannen ned till hans pappa och bad om hjälp med några handlingar. När han förstod att det hade med telefonen att göra och såg att grannen mådde dåligt berättade han vad som hänt och sa att grannen kunde anmäla honom.

Straffet blir villkorlig dom och dagsböter på totalt 1500 kronor.