Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vind i seglen för Tillander

Johan Tillander och Fredrik Lööf fortsätter att skörda framgångar i starbåt. I helgen seglade duon hem en andraplats i en världscuptävling i England.
– Det här rankar vi väldigt högt, säger Tillander.

I början av april vann Johan Tillander och Fredrik Lööf en världscuptävling på Mallorca.

Nu har duon slagit till med en ny VC-framgång – duon blev tvåa i engelska Weymouth.

Och den här andraplatsen rankar Johan Tillander högt, möjligen högre än segern från i våras.

– Då var inte hela världseliten med men nu var alla på plats och därför känns det extra skönt att vi presterade så bra, säger Tillander.

Det är i just engelska Weymouth som OS-seglingarna arrangeras 2012.

– Därför var hela världseliten med för att lära känna vattnet och miljön. Det var mycket sidvatten och strömt. Väderförhållandena skiftade mycket och det passade oss bra eftersom vi är bra i alla väder.

Efter fem dagars seglande ledde svenskduon inför det avgörande medaljracet – men Tillander/Lööf tappade i början och då var segerchansen borta.

– Eftersom man seglar mycket kortare tid under medaljracet gäller det att man är med från start. Det var vi tyvärr inte. Men som sagt, vi är väldigt nöjda med den här andraplatsen.

De närmaste veckorna kommer Johan Tillander att vara på hemmaplan i Västerås – och därefter väntar träningsläger i Italien.

– Jag ska bli pappa för andra gången väldigt snart. Så nu måste jag hålla mig hemma ett tag, säger Tillander och skrattar.

Efter Italien bär det av till Australien för en månads träningsläger.

– VM 2011 går i Australien och det är en otroligt viktig tävling eftersom det även är det första OS-kvalet. Så det blir perfekt att vara där och träna en månad i vinter, säger Tillander.