Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vingligt rattfyllo stoppades

Observanta medtrafikanter gjorde att polisen kunde stoppa en rattfyllerist som var ute och fyllekörde - och det var inte för första gången.

Det var vid 20-tiden på påskafton som flera bilister ringde polisen och berättade att en bil kördes både vingligt och ryckigt på E18 österut från Västerås.

Polispatruller från både Västerås och Enköping ryckte ut för att få stopp på framfarten och kontrollera föraren. Ytterligare en trafikant ringde polisen och berättade att den aktuella bilen kört söderut vid Östanbro i riktning mot Målhammar.

Där påträffades också bilen som kunde stoppas av polis.

Vid ratten satt en 40-årig man som tidigare gjort sig känd för att köra utan körkort och köra påverkad. Nu tycktes han påverkad av både alkohol och narkotika och fördes till polishuset i Västerås för provtagning och förhör.

Polisen beslagtog också bilen. Han har inget körkort och har inte låtit det hindra honom att köra bil tidigare.

40-åringen misstänks för rattfylleri, grovt drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Provtagningen får visa såväl promillehalt som eventuell narkotika som påverkat mannen; han var för påverkad för att kunna blåsa i polisens mätinstrument för alkoholhalt i utandningsluften. Därför återstår blodprov.