Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags igen. Efter fyra års väntan är det äntligen dags för den 19:e upplagan av fotbolls-VM som denna gång avgörs i Sydafrika.

Annons

Dessvärre lyckades inte Sverige kvala in till slutspelet men jag och miljoner andra svenskar kommer troligen följa det med stor iver trots detta. Här i Sverige förknippar vi fotbolls-VM med sommar, men där fotbollsfesten utspelar sig är det faktiskt vinter just nu.

Juni och juli är de kallaste månaderna i Sydafrika med maxtemperaturer som brukar nå upp till mellan 15 och dryga 20 grader, lite beroende på var i landet man befinner sig. Nattetid och under morgonen kan temperaturen ligga väl under 10-gradersstrecket. Detta låter ju inte som någon riktig vinter med våra referenser utan mer som den svenska sommar vi har just nu.

För under helgen väntas temperaturen här hemma bara hamna mellan 15 och 20 grader, på en del håll inte ens det. Dessutom väntas det bli blåsigt i södra Sverige under lördagen och det väntas rikligt med regn i landets mellersta delar. Så en Sydafrikansk vinter kanske inte är så dum ändå, speciellt inte när man kan värmas av stämningen som ett fotbolls-VM frambringar.