Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Virrigt Rönnby föll mot Djurgården

Djurgården krossade Rönnby Tigers med 5-2 i Eriksdalshallen. Nu väntar en femte och avgörande kvartsfinal i Kristiansborgshallen på fredag.

Rönnby har svarat för två ordentliga plattmatcher i Eriksdalshallen. Den första förlorade man med 0-3 och på söndagen blev det torsk med hela 5-2.

Rönnby fick en tung start då Moa Tschöp satte 1-0 till Djurgården efter 3.51, perfekt framspelad av Emelie Lindström som stod bakom kassen. Hanna Pettersson hann inte med i förflyttningen.

Inledningen på matchen var väldigt tempofylld och kort efter hemmalagets ledningsmål fick Karolina Widar ett kanonläge i slottet men skottet gick över.

I mitten på perioden ökade Djurgården på till 2-0. Hanna Pettersson fick inte riktigt grepp om bollen och Amanda Wendelstig kunde peta in tvåan.

Rönnbyspelarna stod inte riktigt att känna igen i den första perioden men lyckades ändå reducera.

Måltjuven Alice Tonneman höll sig framme och tryckte in Petra Weiss retur.

Djurgården var sedan nära att göra 3-1 i slutet men Hanna Pettersson räddade Hermine Dahlerus friläge.

Virrigt, okoncentrerat och dåligt bolltempo. Rönnby hade en mardrömslik andraperiod.

Djurgården dominerade fullständigt och ryckte ifrån till en 5-1-ledning.

Efter 10.50 satte Sara Ekström 3-1 i powerplay, framspelad av Emelie Lindström som stod i sin favoritposition bakom kassen.

I slutet var det dags för Amanda Wendelstigs show. Först vräkte hon in både bollen och Hanna Pettersson i målet och en minut innan periodvilan petade hon in 5-1-bollen.

Rönnby hade knappt en målchans på hela perioden.

Rönnby höjde sig något i den sista perioden men skapade ändå inte speciellt många målchanser.

Hemmalaget backade hem och spelade kontrollerat. Och det var Djurgården som hade det bästa läget. Amanda Wendelstig, som redan gjort tre mål, kom helt sopren men Hanna Pettersson gjorde en grym enhandsräddning.

I den sista minuten tröstmålade Malin Wikström när hon satte 2-5-målet.

Rönnbyspelarna har en hel del att fundera på inför den avgörande kvartsfinalen i Kristiansborgshallen på fredag.