Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vit Ford hetaste spåret

Den vita Ford som rivstartade från Bäckby kort efter rånet mot 87-åringen är högintressant för polisen. Ett vittne fick kasta sig åt sidan för att inte bli överkörd.

Polisen har ännu inga misstänkta för det brutala överfallet mot en 87-årig kvinna på Bäckby i tisdags kväll.

Klockan sju, strax efter tidpunkten för rånet, fick en ung man som var ute och gick på Järnbruksgatan kasta sig åt sidan för att inte bli överkörd av den vita Ford som just nu är polisens hetaste spår.

- Vi hörde en kille igår kväll som har gjort vissa observationer, han höll nästan på att bli överkörd i hörnet Järnbruksgatan/Köpingsvägen. Klockan är då närmare sju på kvällen. Bilen, en vit eller ljus Ford Fiesta årsmodell sent 80-tal eller tidigt 90-tal, åker i väldigt hög fart på fel sida om en refug. Det är oklart vart bilen tar vägen, säger Lars Fjellman på polisen.

Såg han registreringsnumret på bilen?

- Nej, det gick så fort, plus att det regnade och var dålig sikt. Han fick kasta sig omkull på gatan och gjorde sig illa. Om den bilen har något med det här att göra vet vi inte än, men den är ju väldigt intressant. Det kan mycket väl vara en flyktbil.

Enligt polisen har dock inga liknande bilar anmälts stulna.

Vad gör ni nu?

- Vi fortsätter att höra vittnen, vi hörde målsäganden en gång till igår och nu håller vi på att få fram en exakt brottstid. Men vi har inga misstänkta ännu, det är fortfarande ett spaningsärende. Vi tittar på liknande brott här och på andra ställen. I Örebro var det ett liknande brott för två veckor sedan som vi jämför med.

- Sedan har vi säkrat ett föremål som vi gör DNA-undersökning på och väntar på resultatet.

Vad är det för föremål?

- Det kan jag inte gå in på. Vi har ju gärningsmän som är på fri fot.

Kvinnan är fortfarande tagen efter händelsen, enligt Lars Fjellman.

- Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med människor som har observerat en vit eller ljus Ford Fiesta i området runt klockan sju.