Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen berättade om mordförsöken

Rättegången mot de två män, 25 och 26 år, som försökt mörda ett tidningsbud och en hemlös på Gideonsberg i slutet på juli fortsatte i går.

I går fick den knivskurne tidningsbudets arbetskamrat berätta vad som hände tidigt på morgonen den 28 juli.

Han mötte två personer inne på en gård som hejade på honom och stannade till.

– Jag kände det som om något skulle hända, så jag skyndade mig in i en port där jag har min tidningskärra. Där stannade jag ett tag innan jag gick ut bakvägen, säger tidningsbudet.

Sedan hörde han någon ropa på hjälp på indiska och då sprang han mot ljudet och fick se två män som misshandlade hans arbetskamrat med ett ”rör”. En av männen vände sig om och försökte även slå honom med röret. Han duckade och männen fortsatte slå på Nadimuthu Vairamuthu som redan låg på marken.

– Hade slaget träffat mig hade kanske mitt huvud krossats och jag hade mist mitt liv, säger vittnet och arbetskamraten till Nadimuthu Vairamuthu

– Han skrek högt, det hördes att han hade ont. Jag såg dem ge honom flera slag. Det var mycket aggressiva slag. Jag såg också att han blev huggen 4–5 gånger, säger tidningsbudet.

Det som stoppade misshandeln var en bil som stannade och då sprang gärningsmännen i väg, den ena med en cykel som han hade haft med sig.

Även de åtalade fick göra sin röst hörd. En av dem berättade att han hade beställt en kniv och att de båda hämtade postavin hos en vän för att sedan gå och hämta ut paketet på posten. Därefter gick de hem och lade upp kniven på en hylla.

De åtalade - som båda nekar till brott -  fick många frågor från åklagarna. En del av dem fick svar. Annars var det väldigt många svar som ”jag kommer inte ihåg” eller ”inga kommentarer”,

Deras mobiltelefoner har också blivit spårade till olika master runt om i staden, vilket betyder att de inte satt i en lägenhet hela natten som de själva påstår.

Flera vittnen som var kallade till tingsrätten i går dök inte upp. Rättegången fortsätter på torsdag.