Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen förhördes om 16-åriga flickans död

Under måndagen har flera vittnen förhörts i tingsrätten om sina iakttagelser av den 16-årige pojke som åtalats för en jämnårig flickas död den 4 maj.

Annons

Den andra rättegångsdagen av tre i Västmanlands tingsrätt avlöpte om möjligt lugnare än första dagen.

Efter att den första rättegångsdagen – torsdagen – bestått av förhör med den misstänkte och tillfälle för de anhöriga att berätta om sin situation, var den andra rättegångsdagen vikt för vittnesförhör.

Liksom under torsdagen skedde rättegången i sin helhet bakom stängda dörrar efter beslut av rättens ordförande, med hänsyn till den misstänktes låga ålder och allvaret i det brott han misstänks ha begått.

På onsdag kommer rättegången att avslutas med ett vittnesförhör samt åklagarens, målsägandebiträdets och försvarsadvokatens slutpläderingar. Innan dess ska tingsrätten också ta ställning till ytterligare ett brott 16-åringen misstänks ha begått; ett rån mot en annan person.

Därefter kommer Västmanlands tingsrätt att meddela dom eller beslut avseende 16-åringen, som erkänt grov misshandel och vållande till annans död, men inte den rubricering – mord – som åklagaren anser att brottet innebär.

Tingsrätten kommer på onsdag antingen att meddela dom direkt efter avslutad förhandling, meddela ett senare datum då dom kommer att meddelas, eller – om rätten anser att det finns skäl – besluta om att 16-åringen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning innan dom kan meddelas.