Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VKF tror på flera guld i kanot-SM

I dag börjar kanot-SM i Hofors. Västerås KF är säkra på ett antal förstaplatser. – Vi har några säkra guld, säger deltagaren och tränaren Per Fredin.

Hofors arrangerade SM 2003. Då överraskade Per Fredin och Markus Oscarsson när de vann guld i K2.

– Det vore roligt att få bli överraskad igen, säger Fredin som numera främst är tränare.

Markus Oscarsson är guldfavorit i alla sina individuella starter.

– Han har väl tre givna guld på sina K1-distanser. I K1 1000 har han nästan prenumererat på guldet de senaste 12 åren, säger Fredin.

Men Fredin ser också ett säkert guld i K2 1000 som Oscarsson kör tillsammans med Kristian Wilde.

– Jo, det känns som ett väldigt säkert guld det också.

Utövarna kommer också att representera sina klubbar i en klubbtävling. Varjemålgång räknas som poäng och bästa klubben koras också.

– Det är en stor prestige bland klubbarna att komma högt här. Eftersom det är en stor fördel ju fler deltagare man har så kommer vi inte att vinna här.

Hur högt kan ni nå då?

– Vi hoppas att komma med topp tio. Det var vi i fjol så det vore synd om vi halkat under tionde plats.

Laget är på plats och väderförhållandena i Hofors är utmärka.

– Här uppe är det riktigt fint väder. Det är lite som det har varit i Västerås under veckan. Det får gärna fortsätta att vara så under helgen.

Fredin själv har gjort något av en comeback i år och deltar i K4 tillsammans med Oscarsson, Wilde och Conny Andersson. Kanske är det där året överraskning skall komma.