Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT avslöjar: Miljardvisionen för Rocklunda

Rocklunda fastigheter har stora planer för länets mest besökta anläggningar, Rocklundaområdet i Västerås, för de närmaste tio åren: Ny ishockeyhall, ny innebandyhall, ny friidrottsanläggning och skidtunnel.

VLT kunde på onsdagsmorgonen avslöja planerna som bland annat innehåller en ny hockeyarena, en ny innebandyhall, nya friidrottsarenor (både inomhus och utomhus) samt en skidtunnel.

– Den dagen VIK Hockey tar steget upp i SHL måste vi vara förberedda, säger Fredrik Svensson, vd i Arvid Svensson som i sin tur äger Rocklunda fastigheter.

Han fortsätter:

– Rocklundaområdet har alla möjligheter att bli Västerås verkliga fönster mot övriga landet. Med runt 2 miljoner besökare varje år är Rocklunda den största turistattraktionen i länet.

De planerade nyinvesteringarna på Rocklunda ingår i Rocklunda fastigheters ”Vision 2026”.

Tanken är att fortsätta utveckla området för alla kategorier av idrottare, från motionärer till elitidrottare.

– En ny ishockeyhall är ett måste, likaså är trycket på en ny innebandyhall stort, resonerar Jan-Erik Lahti, fastighetschef, som också hoppas kunna förverkliga idén om Mälardalens första skidtunnel.

– Det handlar om att våga tänka lite utanför ramarna, se de framtida behoven, konstaterar han.

När den nya ”SHL-arenan” blir verklighet är tanken att Rocklundahallen (ABB Arena Nord) byggs om till ett aktivitetscenter med utrymmen för allehanda inomhussporter.

När det gäller en skidtunnel har frågan varit på tapeten tidigare, men inte blivit av. Något som Fredrik Svensson har lite svårt att förstå:

– Ja, vi (Arvid Svensson) går ju in och garanterar att hyran för skidtunneln verkligen kommer in. Sett ur kommunens synvinkel handlar det inte om något risktagande alls, säger han.

Förutom de nya anläggningarna kan Fredrik Svensson tänka sig att också sörja för övernattningsmöjligheter genom att bygga ett hotell. Likaså lever idén om att bygga ett ”Idrottens hus” där föreningar och förbund kan förlägga sin administration.

– På så vis skulle föreningarna kunna minimera sin administration genom att helt enkelt samarbeta, säger Fredrik Svensson.

Totalt sett handlar Vision 2026 om en miljardinvestering på Rocklunda, en investering Fredrik Svensson hoppas blir verklighet:

– Rocklundaområdet har alla förutsättningar att bli något riktigt bra, och vi behåller samtidigt naturen. De planerade anläggningarna får plats på de ytor som i dag knappt används, säger Fredrik Svensson, som nu hoppas politikerna i stadshuset nappar på idéerna.

– Ja, där har vi nyckeln till alltihopa!

LÄS MER: Fakta om alla byggplaner hittar du i VLT onsdagen den 23 september 2015.

KOMMENTERA: Vad tycker du om Rocklundavisionerna? Kommentera genom kommentarsfunktionen nedan eller gör din röst hörd i webbfrågan nedan.