Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT fortsätter att öka – når 103 000 dagligen

Fler prenumeranter är en av anledningarna till lyftet.

Anmäl text- och faktafel

Tisdagen den 16 juni 2020 släppte Kantar Sifo sin rapport (Orvesto Konsument 2020:1) gällande räckvidd för perioden 1 januari–30 april 2020.

Enligt den rapporten når VLT 103 000 läsare/tittare dagligen, vilket är en ökning från samma mätperiod i fjol.

VLT:s papperstidning samt e-tidning når 67 000 läsare och VLT:s sajt samt app 53 000 läsare. 17 000 av dessa tar alltså regelbundet del av VLT:s utbud via flera publiceringskanaler.

– Att vi når 103 000 personer dagligen känns förstås jättebra. Framgången är ett resultat av ett målmedvetet arbete. Vi är utan tvekan den ledande nyhetsförmedlaren i Västmanland, säger VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.

Det glädjande är trenden, att den är positiv och visar att vi attraherar allt fler i framför allt Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Han fortsätter:

– Det glädjande är trenden, att den är positiv och visar att vi attraherar allt fler i framför allt Västerås, Hallstahammar och Surahammar. Här måste VLT tacka sina engagerade läsare, såväl gamla som nya, som genom sina synpunkter hjälper oss att utveckla den journalistik som eftertraktas lokalt. Jag måste också tacka alla medarbetare som gör ett strålande jobb även i dessa kristider, där även VLT under en tid permitterat medarbetare.

En av anledningarna till att VLT når allt fler är naturligtvis att antalet prenumeranter (upplagan) också har ökat. VLT har en så kallad upplagetillväxt på 1,9 procent sett över de senaste tolv månaderna. De digitala prenumeranterna (Pluskunder och Plus Premium-kunder) ligger bakom den höjningen, som har en mycket god trend hittills under 2020.

– Precis som i dagstidningsbranschen i stort är det så att digitala prenumerationer ökar samtidigt som papperstidningsprenumerationer minskar. Det är dock kul att se att VLT vissa veckor under året även haft tillväxt gällande prenumerationen av papperstidningen, som fortsatt är en viktig nyhetskanal för väldigt många, säger Daniel Nordström.

FAKTA/VLT-ÖKNINGEN I PROCENT

Räckviddsökning, VLT, 1 januari 2020–30 april 2020 jämfört med 1 januari 2019–30 april 2019.

Totalt: +20 procent.

Digitalt: +39 procent.