Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT in i största lokaltidningskoncernen

Tidningskoncernen Mittmedia med säte i Gävle tar över hela Promediakoncernen där bland andra VLT och Nerikes Allehanda ingår. Tidigare ägde Mittmedia 55,5 procent av aktierna.

Mittmedia blir därmed Sveriges största lokaltidningsföretag med 28 dagstidningar, från Östersund och Örnsköldsvik i norr till Södertälje i söder. Dessutom ingår fem tryckerier, många gratistidningar, digitala medier och en distributionsrörelse.

Per Bowallius, Promedias avgående vd som blir försäljningschef i Mittmedia, ser fördelar med en större koncern:

– Det kommer att vara en fortsatt tuff marknad så det gäller att hitta synergier så fort som möjligt.

Den nya ledningen ska nu prata ihop sig om strategin. Man kan inte utesluta neddragningar av personalen för att klara ekonomin.

– Det blir ett ökat fokus på digitala medier. Promedia har redan ökat den försäljningen med tvåsiffriga tal.

– Branschen förändras snabbt och konsolidering är ett sätt att stå starkare inför framtiden. Det här är en naturlig fortsättning på affären vi gjorde med Stampen tidigare i år. Både Nerikes Allehanda och Vestmanlands Läns Tidning har stolta liberala traditioner och är större än någon av MittMedias nuvarande tidningar. Det ger stora möjligheter att ha dem och övriga Promedia-tidningar i samma grupp som våra 18 tidningar, säger Lars Leijonborg, ordförande i MMFAB, i ett pressmeddelande.