Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT osignat – vi öppnar livescen på Kulturnatten

Under Kulturnatten på lördag öppnar vi scenen VLT osignat på Konserthuset tillsammans med Västmanlandsmusiken. Det blir en spelplats för våra favoriter bland Västerås artister och musiker.

Annons

Vi bjuder på allt från opera till hiphop med förhoppning om att skapa en mötesplats för stadens musikliv.

Västerås saknar spelplatser för lokala musiker och VLT osignat är vårt bidrag till att ge Västerås artister en möjlighet att synas på en etablerad scen i sin egen hemstad. Vi vill verka för musikens bredd genom att låta populärmusik och klassisk musik ta plats på samma scen. Förhoppningsvis leder det också till spännande möten och en ny kreativ dynamik i Västerås musikliv.

VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius väljer ut artister och musiker som verkar inom den klassiska musiken och konstmusiken medan VLT:s nöjesredaktör William Holm väljer ut akter inom populärmusiken i Västerås. Resultatet blir att vi kan uppleva exempelvis både opera och hiphop vid samma speltillfälle.

Förhoppningsvis kommer vi även på scenen få se och höra musikaliska möten från vitt skilda genrer framöver.

Inför konserten presenterar vi våra favoriter i intervjuer. På lördag kommer ni få se och höra valthornisten Sandra Löfgren, barytonen och operasångaren Marcus Bartoletti och hiphopgruppen Upplopp som också har med sig en hemlig gäst.

Vi hoppas att VLT osignat kan bli en scen där västeråsarna får möta hemstadens lovande artister och ge dem en chans att stå på en etablerad scen.

Klockan 20 på lördag bjuder vi in till VLT osignat på Konserthusets foajéscen.

Välkommen!