Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT-priset 2017, kandidat 1: Frida Berggren – medaljerna ramlar in för VSS-stjärnskottet

Hon har plockat en hel hög med SM-medaljer det senaste året.
Det gör VSS-simmaren Frida Berggren till den första kandidaten till årets VLT-pris.

Frida Berggrens senaste tolv månader har varit de mest framgångsrika i hennes karriär.

Först avslutade hon 2016 genom att ta hem hela fem medaljer i kortbane-SM, varav två SM-guld. Det första guldet plockade Berggren i en riktig rysare, när hon slog landslagssimmaren Ida Marko-Varga med 16 hundradelar på 200 meter fjäril.

På SM-tävlingarnas avslutningsdag tog hon sedan hem guldet på 400 meter medley i utklassningsstil, och sänkte därmed sitt eget personliga rekord med en sekund.

När det sedan var dags för långbane-SM under sommaren 2017 knep hon ytterligare två medaljer, dubbla silver på 400 meter medley och 200 meter fjärilsim.

Om man funderar över vilken hög nivå 23-åringen har nått, kan man bara se på det faktum att hon inte var helt nöjd med prestationen det mästerskapet.

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är väldigt nöjd med de silver jag fick. Jag simmade lite över mina personbästa i 400 medley och 200 fjäril, som jag tog silver på. Samtidigt persade jag på 100 fjäril och 50 fjäril, sa hon till Sporten strax efter SM.

FAKTA: VLT-priset, kandidat 1

Namn: Frida Berggren

Ålder: 23

Klubb: Västerås SS

Sport: Simning

Nominerad för: Sju SM-medaljer, varav två guld