Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT-priset 2017, kandidat 3: Frida Hansdotter – befäste sin position i världstoppen med ett VM-brons

För tredje VM i följd tog Frida Hansdotter en medalj.
Det kan ge henne VLT-priset igen.

Ska Frida Hansdotter ta hem det anrika VLT-priset för andra året i rad?

Jo, för det var som bekant Norbergsdottern som utsågs som länets främsta idrottare av en enig jury förra säsongen. Då fick hon priset efter segern i den totala slalomcupen.

Riktigt så framgångsrik blev hon inte i världscupslalomen den gångna säsongen. Hansdotter slutade fyra, rejält distanserad av överlägsna Mikaela Shiffrin. Men när det var dags för årets viktigaste tävling för 31-åringen, VM-slalomen i schweiziska St. Moritz, levererade hon resultat.

Efter det första åket låg Hansdotter på femte plats, 77 hundradelar från guldet och 18 från pallplats. Men i det andra åket slog hon till med den tredje snabbaste tiden och passerade fyran Petra Vhlova. När sedan Veronika Velez Zuzulova, trean från det första åket, grenslade tidigt i det andra åket stod det klart att Frida Hansdotter fick kliva upp på pallen.

Det blev en bronspeng – och tredje VM:et i följd med medalj för Hansdotter som dessutom var med om att ta hem ett brons i lagtävlingen. Hennes VM-facit, tillsammans med segern i slalomcupen året innan, gör henne till en av världens odiskutabelt främsta slalomåkare just nu.

– Jag är supernöjd över de senaste åren. Att vinna cupen var en dröm som blev sann. Det har man ju gått och tänkt på jämt och det var helt magiskt. Man har sett så många ta emot cupen. Sen kan jag tycka att VM-medaljer i tre raka mästerskap är stort, för då har var man ju varit i toppen under sex års tid, sade hon till Sporten i somras.

FAKTA: VLT-priset, kandidat 3

Namn: Frida Hansdotter

Ålder: 31

Klubb: Norbergs SLK

Sport: Alpint

Nominerad för: VM-brons i slalom, hennes tredje raka VM-medalj