Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT-priset 2017, kandidat 4: Karwan Safari – VSK Fotbolls första skytteligavinnare sedan 2004

För första gången sedan 2004 blev en VSK-spelare skyttekung, i Karwan Safari.
Nu kan fotbollen få VLT-priset för första gången sedan 1992.

Sommarens storsatsning räckte inte hela vägen till allsvenskt kval för VSK Fotboll, som slutade säsongen på en tredje plats i tabellen.

Men en som ändå levererade hela vägen var anfallaren Karwan Safari. Trots vissa skadeproblem under säsongen blev Safari delad skytteligavinnare i division 1 norra med Timothy McNeil, på 17 mål. Det var första gången sedan 2004 som en VSK-spelare tog hem skytteligan. Då var det Stefan Bärlins målfarlighet som stod i fokus.

Safari avslutade säsongen på sidan av planen, efter att han dragit på sig en fraktur i handen. Dessutom har han själv berättat om hur ryggen krånglat under stora delar av säsongen, vilket gjort att han inte kunnat träna för fullt. Ändå var det ingen som lyckades komma ikapp honom i toppen av skytteligan.

– När jag har varit skadefri har jag gjort flest mål av alla i division 1. Skytteligan är en morot för mig själv men det är inget som betyder något extra nu när vi inte kan ta klivet upp, sa Safari till Sporten när han den 22 oktober tog över ledningen i skytteligan.

25-åringen är kanske tydligast den spelare som hållit Superettannivå i VSK under säsongen. Kanske blir det också så att den fina insatsen han stått för under 2017 tar honom högre upp i seriesystemet.

– Jag sitter i en jäkligt bra situation med tanke på de målen jag gjort och att jag leder skytteligan. Jag har kontakt med två klubbar högre upp i seriesystemet men det är ingenting som jag behöver tänka på just nu, sa Safari till Sporten inför VSK:s avslutningsmatch.

FAKTA: VLT-priset, kandidat 4

Namn: Karwan Safari

Ålder: 25

Klubb: VSK Fotboll

Sport: Fotboll

Nominerad för: Skytteligasegern i division 1 norra