Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT-reporter hotad efter slutsignalen

Efter matchen uppstod tumult mellan båda lagens spelare i spelargången och stämningen var hotfull.

Annons

Flera Akropolisspelare skrek dessutom okvädningsord till publiken.

Detta filmades med mobilkamera av VLT:s reporter.

Några av Syrianskas supportrar hoppar då ner från läktaren och stormar fram till reportern och kräver att hen slutar filma och uppträder hotfullt mot reportern med uppmaningen att ”inte skita ner vår klubb”.

När reportern lägger ner mobiltelefonen i sin ficka slits den omedelbart upp av en av supportrarna och den kastas upp på läktaren. En Syrianskaspelare tillkallar då sportsligt ansvarige Isak Turan som går upp på läktaren för att försöka få tillbaka telefonen men supportrarna vill inte lämna tillbaka telefonen om inte filmen först raderas.

Turan går då tillsammans med de aktuella supportrarna ner till VLT:s reporter och den skakade reportern tvingas radera filmen.

– Det blev väldigt stökigt. Jag pratade med de inblandade och de försvarade sig med att de inte visste att det var en reporter. Då svarade jag att det inte ska spela någon roll, de har inte på planen att göra och får givetvis inte ta telefonen. Men de vägrade att ge den till mig om reportern inte raderade filmen, säger Isak Turan.

Hur kan sånt här hända?

– Det är beklagligt. Jag såg att reportern blev rädd och skakad men jag vill verkligen säga att vi inte står bakom det här beteendet. Vi ska ha ett styrelsemöte och kommer att se över säkerheten på matcherna för det här får inte hända. Oavsett vem det är där nere som står och filmar så får självklart inte våra supportrar attackera dem.