Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT:s chefredaktör redo för allsång – avslöjar vad han helst vill sjunga: "Men det är jag det ..."

Allsång med VLT gjorde succé i fjol. Över 1 000 sångglada västeråsare intog Stadsparken. På fredag klockan 18.00 är det dags igen.
– Vi ska sjunga av hjärtans lust. Det viktiga är inte exakt hur det låter, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström.

TV: Se höjdpunkterna från VLT:s allsångskväll 2016

För andra året i rad arrangerar VLT i samarbete med Västmanlands Teater "Sjung med VLT" i Stadsparken nedanför teatern. På fredagen 18 augusti klockan 18.00 drar folkfesten i gång. Alla är välkomna och det är fritt inträde.

– Det var succé i fjol med kanonväder och över 1 000 personer. Det ska bli otroligt kul att få bjuda västeråsarna på det här igen, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström.

Tror du på lika stor uppslutning i år?

– Jag hoppas att det blir ungefär lika många som förra året, men oavsett är vi glada för alla som kommer. Vi ska ha riktigt kul tillsammans och sjunga gamla godingar.

Han kommer liksom i fjol att leda allsången tillsammans med kulturredaktören Erik Jersenius.

Blir det någon förändring?

– Förändringen är att vi kommer ha fler medarbetare från VLT med oss på scenen, som är mycket mer musikaliska än jag är. I övrigt ska vi i sedvanlig ordning se till att ha så roligt som möjligt och sjunga av hjärtans lust. Det viktiga är inte exakt hur det låter.

I fjol genererade svenska klassiker från artister som Robert Broberg, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad flest applåder. Frågan är vad VLT:s chefredaktör Daniel Nordström själv föredrar?

– Jag skulle helst sjunga gamla hårdrockslåtar, men det är jag det. Jag tycker att det är kul att sjunga allt möjligt. Alla allsångslåtar som gör människor glada gör också mig glad. Och det är det som är så kul: förra året märkte man verkligen att människor blev glada. Dessutom är Janke Jönsson (välkänd Västeråstrubadur som med sitt kompband även detta år står för musiken) grym på att få i gång publiken.

Vilket är ditt bästa minne från i fjol?

– Dels att vi var så många och att det var så bra stämning, dels att det spontant kom upp en kvinna från publiken och sjöng och gjorde det hur bra som helst. Vi bjuder gärna upp en och annan hugad att sjunga en låt även denna gång.

VLT kommer att livesända allsången i sin helhet med start 17.55.

Fakta: Allsång med VLT

Plats: Stadsparken, nedanför Västmanlands Teater.

Tid: Fredagen 18 augusti, 18.00–19.00.

Allsångsledare: VLT:s chefredaktör Daniel Nordström och kulturredaktör Erik Jersenius.

Konferencier: Teaterchefen Niklas Hjulström.

Musik: Janke Jönsson med kompband.

Övrigt: Det är fritt inträde och alla är välkomna att sjunga med VLT.